Speak it Oy - Spiikkeri joka lähtöönSpeak it Oy

Mikä ihmeen spiikki?

Spiikkejä kuulee mainoksissa, esittelyvideoissa, tv- ja radio-ohjelmissa, koulutusohjelmissa, puhelintiedotteissa, opasteissa, myymälöissä ja oikeastaan ihan joka paikassa. Spiikkaus on äänitettyä puhetta, joka voi toimia joko sellaisenaan tai osana muuta äänikokonaisuutta. Speak it Oy on erikoistunut pelkkiin spiikkauksiin, muut äänet ja musiikit ansaitsevat omat osaajansa.

Kuka on spiikkeri?

Spiikkeri, spiikkaaja, ääninäyttelijä tai vaikkapa voiceover artisti on erikoistunut tekemään spiikkejä, eli äänittämään omalla äänellään asiakkaan projektin edellyttämää informaatiota. Alalla on paljon näyttelijöitä, joiden koulutus ja kokemus antaa spiikkauksiin erinomaiset valmiudet, mutta on myös paljon spiikkereitä, joiden tausta on aivan erilainen. Monet ovat esim. muusikkoja, mikä on sikäli loogista, että spiikkeri oikeastaan kehittää tekstille toimivan "melodian" reaaliaikaisesti, jotta se saadaan kuulostamaan aiheeseen ja lopputuotantoon sopivalta. Oli tausta mikä hyvänsä, oikea spiikkeri on ennen kaikkea kokenut. Hän tietää, miten edessä oleva teksti saadaan toimimaan ja hän myös osaa ottaa vastaan ohjausta.

Miten tilaan spiikkejä?

Voit ensin käydä sivustolla näkyvää valikoimaa läpi ja valikoida mieleisesi ääninäyttelijät tai ottaa heti yhteyttä mieluiten sähköpostilla, koska se jää aina talteen. Kerro mihin käyttötarkoitukseen ja millä kielellä tarvitset spiikkiä, tekstin sanamäärä ja mahdollisesti löytämäsi suosikkiäänet, niin saat meiltä hinta-arvion tai tarjouksen.

Kuinka nopea on spiikkausten toimitusaika?

Toimitusaika riippuu aina valitun spiikkerin työtilanteesta ja tarvitsemasi spiikin pituudesta. Siksi varmistamme toimitusajan tapauskohtaisesti. Lupaamme valmiin spiikin normaalisti noin viikossa, mutta yleensä sen saa nopeammin. Pitkät tarinat vievät enemmän aikaa ja vaativat enemmän sovittamista spiikkerin aikatauluun.

Mitä spiikkaus maksaa ja mistä löytyy hinnasto?

Lähtökohta on se, että jokainen spiikkeri hinnoittelee itse itsensä. Hintaan vaikuttaa paitsi työn vaatima ajallinen panostus, myös se missä ja kuinka laajasti spiikkiä esitetään. Firman pikkujouluihin tehty uuden toimitusjohtajan esittely maksaa siksi todennäköisesti vähemmän kuin spiikki kansainvälisen brändin maailmanlaajuiseen mainoskampanjaan. Siksi hinnoittelu tapahtuu aina tapauskohtaisesti asiakkaamme antamien tietojen perusteella.

Mitä on spiikkien jatkokäyttö?

Ellei muuta ole sovittu, spiikki myydään aina yhteen tuotantoon ja käyttöoikeus vuodeksi kerrallaan valmiin spiikin toimituspäivästä. Kun vuosi on kulunut ja ko. tuotannon käyttöä halutaan jatkaa, tai jos samaa spiikkiä halutaan käyttää uudessa tuotannossa, on kyseessä jatkokäyttö, josta veloitamme 50% alkuperäisen spiikin hinnasta.

Kuinka valmiit spiikit toimitetaan?

Asiakkaamme saa haluamaansa sähköpostiosoitteeseen viestin, jossa olevalla latauslinkillä tiedostot voi ladata itselleen. Tarvittaessa voimme toimittaa tiedostot myös asiakkaan antamaan ftp-osoitteeseen. Spiikit toimitetaan halutussa formaatissa (yleensä wav-tiedostoina) ja ns. raakana, eli ilman suurempia prosessointeja, jotta lopulliseen miksaukseen olisi riittävä säätövara.

Entä jos spiikissä on virheitä?

Jos me teemme virheen, se korjataan veloituksetta ja mahdollisimman nopeasti. Jos puolestaan asiakkaan tekstissä on virheitä ja spiikki on sen vuoksi virheellinen, veloitamme korjauksista tapauskohtaisesti korjausten vaatimien toimenpiteitten perusteella.

Entä jos spiikki on jo valmis, mutta päätämme muuttaa tekstiä?

Tähän pätee sama kuin virheiden korjauksiin. Jos tekstiä muutetaan, kun spiikki on jo tehty, veloitamme uusista spiikeistä tapauskohtaisesti erikseen.

Jos keksit lisää kysyttävää

Ota sumeilematta yhteyttä, niin me keksimme lisää vastauksia!

Ja lopuksi...

Speak it Oy:n toimitusehdot löytyvät täältä.

Spiikkereitä, spiikkaajia, spiikkejä ja spiikkauksia - Speak it Oy - Spiikkeri kaikkiin tarpeisiin.
Speak it Oy
Itäinen Rantakatu 70 A
20810 Turku

speakitvoices ät gmail piste com
Puh: 040 730 0210

Y-tunnus: 2126208-5
Toimitusehdot
Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Kaikki sivustolla oleva ääni-, kuva- ja tekstimateriaali on tekijänoikeuslain suojamaa.
Ääninäytteitten kopiointi julkaisutarkoituksiin tai muihin tallenteisiin on kielletty.
Äänitteiden käyttäminen koneoppimiseen, ihmisäänen synteettiseen generointiin tai spiikkerin äänen digitaaliseen mallintamiseen, simulointiin tai duplikointiin tekoälysovelluksilla tai muilla vastaavilla tekniikoilla on kielletty.